Карпатський мед в Яремче. "Вершина" - коттедж в Карпатах, г. Яремче.

 

Карпатський мед в Яремче

Карпатський мед - дивовижний дар природи, котрий мусить скуштувати кожна людина в своєму житті. Чомусь він зовсім відрізняється від меду, який доводилося куштувати в інших регіонах України. Та й чому дивуватися, якщо він зібрав до себе усю чистоту гірських долин, повітря, води та любов бджоляра. Справжні бджолярі не ставлять вулики поблизу доріг, вони вивозять їх далеко у гори і чекають, коли бджоли наповнять свої стільники.

Приїжджаючи до Яремче, ви обов'язково відвідайте продуктовий ринок. Асортимент меду на ринку просто вражає: барбарисовий, валеріановий, волошковий, малиновий, м'ятний, гірчичний, ожиновий, акацієвий, гречаний, каштановий, конюшиновий, кленовий, лавандовий, липовий, луговий, люцернові, соняшниковий, ріпаковий, хвойний, чорничний, яблуневий і т.д.

Від такого розмаїття паморочитися в голові. А як же хочеться привезти гостинця рідним та не виявити, що мед поганої якості. Так, як же відрізнити карпатський мед від фальсифікату? Якісний мед через час обов'язково загустіє. Термін кристалізації для кожного меду свій від 1 до 6 місяців. Отже, основні принципи при купівлі меду:

  1. Якщо ви переливає мед, він повинен складатися у гірку. Для того щоб він розливався потрібен час.
  2. Мед обов'язково мусить тягнуться «ниточкою».
  3. 1 літр меду, який не розбавлений водою, буде важити від 1,4 до 1,5 кг.
  4. Справжній мед завжди дере горло !!!
  5. Якщо мед був нагрітий, то він має яскравий бурштиновий колір та кришталеву прозорість.
  6. Мед ніколи не повинен пінитися.
  7. Справжній мед не розшаровується.
  8. Мед зберігають лише у скляній тарі. Якщо мед зберігати у пластиковій, оцинкованій, мідній тарі, то у нього виникають отруйні домішки.


Завжди пробуйте мед перед купівлею!